Falske profiler

Læsetid ca. 4 minutter

Falske profiler

Lige siden der har eksisteret dating sider på internettet, har der været ondsindede mennesker der har oprettet profiler i forsøg på at anskaffe sig personfølsomme oplysninger, eller at lokke penge ud af mennesker der har oprettet sig for at finde kærligheden. Det er ikke altid lige let at spotte en falsk profil, men man er som regel ikke i tvivl om det når de skriver til en.

Hvad skal man være opmærksom på

Mit Dating er for danske singler, eller singler der er bosat i Danmark, så hvis en profil har skrevet på engelsk, kan der være tale om en falsk profil, og man bør derfor være ekstra opmærksom. Dermed ikke sagt, at bare fordi en profil skriver til dig på engelsk gør dem til en falsk profil. Der er mange mennesker som ikke taler dansk, som er bosat i Danmark og på lige fod med dig ønsker at finde en kæreste på nettet.
Det vi typisk ser falske profiler skriver til vores brugere, er at de beder om at kontakte dem via en email adresse eller via et link de sender i en besked. Hvis man ikke har skrevet sammen før, og man bliver bedt om at skrive til en email, er dette en stærk indikation på at der er tale om en falsk profil. Mit Dating har spam filter integreret i vores besked system, som tager højde for de fleste falske profilers henvendelser, så du ikke bliver spammet med beskeder, som ikke er relevante for dig, men det kan da ske, at de falske profiler snyder vores system og deres beskeder kommer igennem.

Hvad kan jeg selv gøre

Hvis du oplever at blive kontaktet af en falsk profil, eller har mistanke om en falsk profil kan du hjælpe os ved at blokere den pågældende profil, eller ved at kontakte os ved at skrive til supporten på siden. Du hjælper ikke bare dig selv ved at rapportere en falsk profil, du hjælper alle brugere på siden og gør siden til et bedre sted at være single. Vær forsigtig med at dele personlige oplysninger. Falske profiler vil ofte prøve at få adgang til dine personlige oplysninger, så vær varsom med at dele dem, før du har mødt personen i virkeligheden og verificeret deres ægthed.

Vær opmærksom på, hvis der opstår mistænkelige samtaler. Falske profiler vil ofte prøve at få dig til at sende penge eller oplyse personlige oplysninger, så vær opmærksom på, hvis samtalen begynder at føles mistænkelig.


Vi arbejder på sagen

Mit Dating har forskellige algoritmer der forsøger at opsnappe beskeder fra falske profiler. Ud over det laver vi et baggrundstjek på alle profiler der ser mistænksomme ud, og kontakter profiler vi kan se logger på uden for Danmarks grænse. Det sker at vi ikke opdager en falsk profil, eller at vi ikke kan identificere det som en falsk profil, derfor vil det være en stor hjælp hvis du kan hjælpe med at spotte dem, så vi alle kan få et bedre og tryggere dating miljø.

Sådan spotter du dem

Det er i høj grad mænd som oplever falske profiler på dating sider, da langt de fleste falske profiler på dating sider er kvindligere profiler. Typisk vil billedet på profilen være en meget smuk person, som man vil tænke var for godt til at være sandt, hvis det var en rigtig person. Typisk finder scameren bag profilen et flot billede på nettet fra en anden side af en model, som ikke har noget med dating at gøre. På Mit Dating kører vi alle billeder igennem Googles billededatabase, for at se om billedet der bliver uploadet til Mit Dating også findes et andet sted på nettet. Gør billedet det, vil det typisk være et stjålet billede som profilen ikke har rettighed til at bruge og vil derfor blive afvist.

Husk altid at bruge din sunde fornuft. Vær opmærksom på, hvis en profil ser for godt ud til at være sand. Falske profiler har ofte professionelle fotos og en perfekt profiltekst, så vær skeptisk, hvis alt ser for godt ud til at være ægte. I sidste ende er det vigtigt at huske, at online dating kan være sjovt og givende, men det er også vigtigt at være forsigtig og beskytte sig selv.Tags:
Falske profil
,
hjælp
,
opmærksom
,
dating
Sebastian Bach
Sebastian Bach

Skribent

Forbindelsen forsvandt

Der ser ud til at internettet forsvandt. Tjek din forbindelse.