Hvad er et turn-off?

Læsetid ca. 6 minutter

Hvad er et turn-off?

Et turn-off er noget som man enten kan gøre eller sige, for at en modpart tænder helt af på dig. Et turn-off kan være meget individuel fra person til person. Udtrykket bliver tit brugt i dating sammenhæng og især i starten når man dater og skal lære hinanden at kende. Udtrykket bliver også tit forveklset med en deal-breaker, som minder om udtrykket turn-off, men er meget værre. Et turn-off er midlertidig, hvor at en deal-breaker er et vendepunkt. Vi har lavet en liste over de mest almindelige turn-offs.

Mest almindelige Turn-Offs hos kvinder

 • Hvis han prutter eller bøvser. Alle kan komme til at slå et prut, men hvis du agerer som om intet var sket, virker det på hende som om at det er meget normalt (hvilket det også er), men sig hellere undskyld og anerkend at det er sket, så I kan grine af det i stedet. Det andet er ucharmerende og ulækkert.

 • Hans gamle Facebook billeder. Forvent at du bliver facebook-stalket hvis I er ved at lære hinanden at kende. Har du nogle billeder på Facebook eller andre sociale medier, som du ikke ønsker at en kommende date ser? Måske du skulle kigge dine online billeder igennem og få ryddet op.

 • Hans usikkerhed. Hvis du er meget usikker på dig selv eller generelt er meget usikker vil du fremstå meget usexet. Få styr på din selvsikkerhed og lad være med at være usikker på dig selv. Kvinder har svært ved mænd som hele tiden skal holdes i hånden og fortælles hvad han skal gøre.

 • Hans højde. Ja vi sagde det. Høje mænd er statistisk set mere attraktivt for kvinder. Det er som bekendt, desværre ikke noget der kan gøres så meget ved, men hvis man som mand ikke er særlig høj, må man lade sig begrænse af at finde kvinder som selv er lave, eller hvor højden ikke betyder noget.

 • Nærighed. Der er ikke noget værre end nærighed, og det er bestemt ikke en undtagelse når man er på date. Nærighed har ikke kun noget med penge at gøre. Vær opmærksom på at give mindst lige så meget igen som du får.

 • Hvis han har et for tæt forhold til sin mor. Der er næsten ikke noget mere usexet end en mand som stadig er mors lille dreng.

 • Øre og næsehår. Når man først har fået øje på det, kan det for nogen være svært at abstrahere fra. Hvis du har uønsket hårvækst, er det en god ide at få det trimmet væk inden daten.

Ross got at tan

 • Hvis han har gjort for meget ud af sig selv. Det er fint at trimme sig og gøre noget ud af sig selv, men for meget kan også være for meget.


Mest almindelige Turn-Offs hos mænd

 • Lugen af sved. Vi kan alle sammen godt lugte af sved - især hvis vi er nervøse. Hvis du på forhånd ved, at du kan lugte af sved, er det en god ide, at bruge deodorant eller parfume, for at holde lugten af sved væk.

 • Skriger for meget i sengen. Nogle tænder meget på det, mens andre synes det er enormt frastødende. Det kan gøre at man pludselig bliver meget mere opmærksom på andre som kan høre en, frem for at fokusere på det man har gang i.

 • Hvis hun er for høj. Mændene kan godt lide at være den store. Måske er det beskytter-genet, som gør at mænd godt kan lide at være højere end deres partner, eller måske er det en påvirkning af det samfund vi lever i. Hvis man som kvinde er meget høj, er vil det være godt at gå efter mænd som også er høje, eller hvor højden ikke er et problem.

 • Store fødder. Ja det lyder måske underligt, men hun skal i hvert fald ikke have større fødder end han har.

 • Hvis hun er for kontrollerende. Han vil gerne være manden og han kan føle at du fratager ham noget af den mandighed, hvis du er for kontrollerende.


Generelle Turn-Offs

 • Hvis man ryger. Er du selv ryger, bør du have afklaret dette på forhånd, med den du mødes med. Som ikke-ryger er dette det største turn-off. Overvej om du vil stoppe med at ryge. Det har flere fordele end ulemper.

 • Hvis man ikke vil have børn. Det kan være rigtig svært for andre som brændende ønsker sig børn hvis den man dater melder ud at man ikke ønsker børn. For nogle er det ligefrem en deal-breaker.

 • Hvis man er barnlig eller ikke opfører sig lig med den alder man har. Sørg for at opføre dig ordentligt og vær seriøs. Når du er på date, skal du vise det bedste af dig selv.

 • Hvis personen i fjern ved f.eks at kigge for meget ned i telefonen. Husk at være nærværende. Behold din telefon i lommen. Sæt den evt. på fly-tilstand hvis du ved du ikke kan lade den være, hvis den brummer i lommen.

Ross's messy friend

 • Når personen roder for meget eller bor ulækkert. Det kan være den sødeste person i verden, men det kan være et kæmpe turn-off at komme hjem og se hvordan personen bor, hvis man selv er ryddelig og renlig.

 • Dårlig hygiejne. Få lige kigget dig selv i spejlet inden du tager ud af døren. Har du fået fjernet uønskede hår, klippet dine negle, renset dine tænder. Sørg for at du føler dig lækker. Hvis du selv føler dig lækker, synes din date det sikkert også.

 • Dårlige kys. Det første kys er vigtigt, men nummer to er vigtigere. Hvis det første kys er dårligt, kan det undskyldes med nervøsitet, men hvis det andet kys også er dårligt vil du blive stemplet som en dårlig kysser, og det kan være svært at vende den turn-off til det modsatte.

 • Børn. Det kan være et kæmpe turn-off at der pludselig er børn der skriger fra værelset ved siden af, eller endnu værre; hvis døren bliver åbnet mens man hygger sig. Hvis I planlægger at have sex, så sørg for at der ikke kommer til at være børn i nærheden.


Blev du klogere på hvad et turn-off er? Lærte du noget om dig selv, som du skal forbedre eller måske endda fundet ud af du er mindre dømmende overfor andre? Giv gerne din feedback i kommentarfeltet på Facebook.

Billede kredit: FriendsTags:
dating
,
første date
,
turn-off
,
kys
Sebastian Bach
Sebastian Bach

Skribent

Forbindelsen forsvandt

Der ser ud til at internettet forsvandt. Tjek din forbindelse.