Hvor længe skal man vente med at ringe efter første date?

Læsetid ca. 7 minutter

Hvor længe skal man vente med at ringe efter første date?

I har været på en god date sammen, der var god kemi, jeres samtaler flød naturligt og du vil gerne ses igen, men vil heller ikke virke for ivrig og skræmme den anden væk. I har måske endda udvekslet telefonnumre og blevet enige om at det var en hyggelig aften. Men hvor længe skal du vente før du griber knoglen og ringer for at aftale en ny date? Det vil vi forsøge at besvare i denne artikel.

Som regel er man slet ikke i tvivl, når man kommer hjem fra en date, om den har været god eller dårlig. Du skal selvfølgelig ikke ringe og spørge efter en date nummer to, hvis første date ikke gik så godt. Men hvis det ikke var tilfældet, så læs videre. Vi har stillet nogle forskellige scenarier op, da det kan variere alt efter hvordan den første date har forløbet.

Det var en rigtig god date

Hvis du kommer hjem fra din date, og du slet ikke er i tvivl om at han eller hun er den helt rigtige for dig og at I vil være gode sammen som kærester, så er der ikke nogen grund til, at du venter længere end en enkelt dag med at ringe. Du vil kunne mærke det i maven om det føles rigtigt. Gå med din mavefornemmelse og ring dagen efter jeres date. Fortæl at du syntes det var en rigtig god date, og at du har lyst til at ses igen, gerne snart. Aftal at mødes igen – hvis muligt gerne inden for 3-5 dage. På den måde har I jeres første date frisk i hukommelsen, men giver hinanden tid nok til at I vil kunne snakke med venner og veninder om den første date inden I mødes igen.

Daten var kort

Der kan være mange grunde til at en date er kort. Nogle mennesker er meget populære blandt singler, og kommer derfor på mange korte dates. Det skal du ikke blive skræmt væk af, men du bliver nødt til at smede mens jernet er varmt så ring gerne samme dag.
Var daten kort fordi den var afbrudt, af en pludselig opstået situation, kan du vælge at ringe dagen efter, og spørge ind til situationen og spørge efter 2. halvdel af jeres date.

Daten blev længere end aftalt

Hvis I havde aftalt at mødes til en kop kaffe, eller en middag, og daten efterfølgende naturligt udviklede sig videre til et andet sted i byen, eller måske endda hjem hos en af jer, så lyder det på os som om at det har været en god date. Din date har sikkert haft det lige så sjovt, som du har haft det og venter højst sandsynligt allerede på dit opkald. Ring eller skriv dagen efter og hør om han eller hun har det på samme måde.
Hvis det ikke var en naturlig udvikling, men derimod var en af jer der var gode til at overtale den anden, så gælder dette ikke for dig, og du bør i stedet skrive eller ringe samme aften og høre hvordan din date har oplevet jeres møde.

Daten har været hjemme hos dig

Har I haft en date hvor I har været hjemme hos dig og spise aftensmad, set en film eller lignende og der har været god kemi mellem jer, vil det være oplagt at skrive eller ringe omkring der hvor du tror, at din date ville være kommet hjem, for at spørge om han eller hun er kommet godt hjem. Det viser at du er omsorgsfuld, og samtidig vil du kunne lægge en dæmper på de værste sommerfugle i maven, så I begge to ville kunne sove bedre. Hold samtalen kort og fortæl, at du har haft en hyggelig aften. Vent med at spørge efter en anden date, til dagen efter. Medmindre det ligger naturligt, eller din date direkte spørger, så vær forberedt på dette og tjek din kalender på forhånd.

Du er kommet i tvivl

Hvis du er kommet i tvivl om du har lyst til forsætte med at ses med din date, er det en god ide, at snakke med en ven eller veninde om det, men lad ikke din date vente for længe. Hvis du kommer frem til den konklusion, at I ikke skal ses fremover, er det bedste du kan gøre, at give besked med det samme. Hvis din date ikke har det på samme måde, er det bedre at personen får besked med det samme. Det bliver kun sværere at sige det, jo længere tid der går, og personen vil føle sig mere svigtet eller ledt i fordærv.

Du er lidt i tvivl om din date har det på samme måde

Hvis du er typen som ikke kan sove om natten, fordi du ligger og tænker på hvad den anden tænker om dig. Var det nu en god date, var jeg sjov nok, sagde jeg noget forkert, har jeg dummet mig... Det er helt naturligt at tænke sådan, men der er ikke nogen grund til at torturere dig selv med disse tanker. Skriv eller ring til din date næste morgen, men du skal ikke nævne noget om dine bekymringer. Sig hellere at du havde en god date og det var hyggeligt at lære vedkommende at kende og spørg om I skal ses igen snart. Hellere få svar på det som du gerne vil vide, end at lægge negative ord i munden på den anden.

Hvad tid skal jeg ringe?

I har allerede været på date, så du ved forhåbentlig lidt om personens hverdag, omkring hvornår det vil passe at ringe. Har personen et arbejde, vil det være passende at ringe efter aftensmadstid, hvorimod du vil kunne ringe på et hvilket som helst tidspunkt, hvis personen ikke har en proppet hverdag.

Kan jeg nøjes med at skrive?

Hvis du er typen som bedst kan lide at skrive en besked, frem for at ringe, så er det også helt okay. Du skal gøre det som du er mest tryg ved. Det kan være nemmere, hvis man er lidt nervøs at skrive en besked. Det vigtigste er at du skaber kontakt. Du kan evt. skrive at du ikke ville ringe og forstyrre, men at du synes det har været hyggeligt og gerne vil ses igen, om du kan ringe senere og aftale nærmere. På den måde, vil du højst sandsynligt kun komme til at snakke i telefon hvis du er sikker på at I kommer på jeres anden date, hvor du ville få et afslag på skrift, hvis dette er tilfældet.

Inden du ringer

Sørg for at du har tjekket din kalender, så du ved hvornår det passer. Det vil være så ærgerligt hvis I får aftalt en dag, hvor du bliver nødt til at aflyse, fordi du skal til fødselsdag eller lignende. Det kan også være en god ide, på forhånd, at have tænkt på hvad I skal lave på jeres anden date. Lav selv en liste over forslag til hvad du har lyst til I laver, så du er klar med forslag hvis du bliver spurgt.

Snak med en ven

Det er altid en god ide at snakke med en god ven eller veninde mellem jeres første og anden date. Du vil kunne fortælle om den person du har mødt, og i og med at I har aftalt at mødes igen, så er det også mere seriøst. Du skal ikke bruge snakken med dit netværk til at overbevise dig eller din ven om at det er rigtigt det du gør. Det har du allerede besluttet og kan mærke i maven. Du skal bruge det til at vende dine tanker og følelser, og det kan være rigtig rart at snakke med nogen om at man har mødt et fantastisk menneske. Husk at det er sundt at dele sine oplevelser med andre.Tags:
første date
,
anden date
,
date
Sebastian Bach
Sebastian Bach

Skribent

Forbindelsen forsvandt

Der ser ud til at internettet forsvandt. Tjek din forbindelse.