Hvordan kan man date under Corona krisen?

Læsetid ca. 4 minutter

Hvordan kan man date under Corona krisen?

Corona krisen synes uendelig lang og det kan for mange sætte en stopper for ens datingliv. Men bare rolig, denne artikel fortæller vi dig hvordan du kan trygt kan tage på dates uden at få dårlig samvittighed eller være bange for at blive smittet.

Ensomheden fylder mere i en krisetid hvor man skal isolere sig

Forsamligsforbud, krav om mundbind og hold afstand, har været termer som vi danskere er blevet godt bekendte med i 2020. Det som i marts startede med at være lidt hyggeligt for nogle, fordi man kunne arbejde hjemmefra og derfor gav mere tid sammen med familien på hjemmefronten, har for andre betydet at man skulle isolere sig alene hjemme uden kontakt med andre mennesker. Mennesket fungerer bedst når vi har kontakt med andre mennesker og det er også derfor at det kan være rigtig hårdt og svært for singler ikke at kunne tage på dates og komme ud og møde nye mennesker.

Er det sikkert at tage på dates under Corona?

Det kan være sikkert at tage på dates, men man bliver også nødt til at tage sine forholdsregler. Det er klart at man ikke kan tage ud og kysse med hvem som helst og så videre til den næste. På samme måde som med sex, så skal man sørge for at beskytte sig mod smitsomme sygdomme som Covid-19 jo som bekendt er.

Vi anbefaler at du er mere tilbageholden når du skal ud på dates. Brug lidt længere tid på at skrive med folk før du møder dem. Dan dig et overblik over hvem de er som person. Virker de som fornuftige mennesker som passer på og er forsigtige. F.eks. hvis personen du skriver med, foreslår at mødes på en bar fredag aften, er det måske ikke den rigtige person at vælge at gå på date med, da der typisk vil være mange mennesker tæt samlet og det har personen ikke tænkt på selv og derfor vil man måske kunne konkludere at personen ikke selv er så forsigtig som du selv er. Hvis personen derimod foreslår at mødes i det fri til en gåtur med medbragt afstandskaffe, så tyder det på at personen har fulgt med i hvad der foregår og tager sine forholdsregler og passer på. Du kan aflæse meget ud fra den måde folk skriver på, hvordan de håndterer Corona og hvor godt de passer på.

Vi anbefaler også at du får skrevet med flere inden du mødes med dem. På den måde, kan du danne dig et bedre overblik over dine dates, og hvem du måske ikke behøver at mødes med. I stedet for mange hurtige møder, som normalt ellers er mere effektivt, da man hurtigere kan danne sig et indtryk af personen, kan du i stedet skrive med dine potentielle dates , trygt hjemme fra sofaen og så måske mødes med 1 - 3 personer i stedet for at mødes med 10 - 30. Det tager selvfølgelig lidt mere tid, men det kan være godt givet ud, da du har et bedre overblik over hvem du har set.

Sådan passer du bedst på dig og din date

Det er vigtigt at du og din date føler jer trygge når I skal mødes. Derfor har vi lavet en liste over nogle gode råd til hvordan I gør situationen mere sikker.
1 ) Når I har aftalt en date og skal mødes i virkeligheden, er det vigtigt at I får hinandens kontaktoplysninger. I tilfælde af at du eller personen du mødes med, har haft Corona under jeres date, er det vigtigt at I kan kontakte hinanden og fortælle at den anden skal testes, så I kan isolere jer og smittespredningen ikke eskaleres yderligere.
2 ) Husk at vaske hænder før og efter daten og sprit af, hvis dette ikke er mulig at komme til at vaske hænder.
3 ) Aftal på forhånd at holde afstand og at I spritter af.
4 ) Find et sted at mødes hvor I ikke er tæt på andre mennesker.

Husk også at nyde daten

Puha, sikke en omgang. Nok er Corona en smitsom sygdom som skal tages alvorligt, men det er også vigtigt at I ikke lader jer skræmme helt væk. I er stadig på date, for at mødes og lære hinanden at kende. Sænk skuldrene, tag en dyb indåndning og fokuser på at være sammen og vær i nuet. Spørg ind til hinanden og nyd hinandens selskab. Det er trods alt det en god date handler om. Vi håber at du har lært lidt, eller at vores artikel har sat nogle tanker igang og ikke skræmt dig helt væk fra at tage på dates, men at du måske tænker dig om en gang eller to, inden du trækker i dit pæne tøj for at mødes med en måske kommende kæreste.

Pas godt på dig selv og andre. God date!Tags:
dating
,
første møde
,
sikkerhed
Sebastian Bach
Sebastian Bach

Skribent

Forbindelsen forsvandt

Der ser ud til at internettet forsvandt. Tjek din forbindelse.