Jeg er lige blevet single

Læsetid ca. 5 minutter

Jeg er lige blevet single

Det er altid svært, når man lige er kommet ud af et forhold. Det er som om, at hele verden bryder sammen omkring en og man har svært ved at forestille sig, at det kan blive godt igen. Det kan især være svært, hvis man er den der bliver slået op med. Det kan være du tænker, at du aldrig vil finde en som var lige så sød som den kæreste du lige har haft, at personen bliver umulig at erstatte og du bare ønsker, at I skal være sammen igen.

Fat mod. Slå koldt vand i blodet og tag en dyb vejrtrækning. Det skal nok gå alt sammen. Det sker for os alle sammen og sikkert mange gange igennem et liv. Der er mange fantastiske mennesker derude, og mange af dem er også singler, ligesom du lige er blevet.

De fleste som lige er blevet singler har brug for en pause fra dating, for lige at finde sig selv igen.
Når man er sammen med et andet menneske, knytter man sig til den person, og man præger hinandens holdninger og væremåde. Det er sundt for dig at tage en periode hvor du er single og bare er dig. Det er en dårlig ide at gå fra den ene, til den næste med det samme. Det kan også såre din forhenværende kæreste, hvis du finder sammen med en anden for hurtigt.

Hvor lang tid skal jeg vente før jeg kan finde en ny kæreste

Der er ingen gyldne regler og det er tit op til hvert enkelte breakup og hvordan I er som mennesker. Nogen bager utrolig meget nag og ønsker ikke at have noget men den anden person at gøre, hvor andre ønsker, at deres venskab skal fortsætte. Vær dog opmærksom på, at der tit bliver sagt "lad os fortsætte med at være venner" i forbindelse med et breakup. Det er dog ikke altid at dette kommer til, at være gældende, og du skal ikke gøre dig forhåbninger om det. Du kan hurtigt blive skuffet.

Hvor lang tid du skal vente på at finde en ny kæreste, afhænger også af, hvor lang tid I har været sammen og hvor tæt knyttet I har været, om I har boet sammen og måske har børn sammen. Brug din mavefornemmelse og evt. snak med din ekskæreste eller venner om det. Hvis din ekskæreste allerede er kommet videre, er der ikke nogen grund til, at du skal holde dig tilbage. Hvis I har været sammen i et par måneder og har fundet ud af det ikke gik alligevel, så behøver du ikke at vente mere, end den tid det tager dig, at komme over personen.

Hvad skal jeg gøre nu

Når du lige er kommet ud af et forhold, er det vigtigt at vide at du ikke er alene. Tag kontakt til venner og familie. Det kan være rigtig dejligt, at have nogen at snakke med. Dette gælder uanset hvordan jeres forhold endte. Om I gik fra hinanden hvor I råbte af hinanden og smadrede vaser og lamper, fordi den ene har dummet sig, eller om I er gået fra hinanden fordi I var blevet enige om, at det var den rigtige beslutning – er underordnet. Det er altid en god ide at få snakket tingene igennem med anden, som du kan være fortrolig med.

Hvad vil du gøre

Du står nu foran et blankt lærred og du bestemmer selv hvad du vil male på det. Du er blevet en fri fugl igen og skal til at lære at flyve. Derfor er det også vigtigt at du passer på dig selv og at du finder ud af hvad du vil med din nye tilværelse som single. Derfor kan det være en god ide at lave en liste over, hvad der var godt og hvad der var skidt i dit sidste forhold. Find pen og papir frem og lav en liste. Denne liste er til dig selv og vil hjælpe dig med at reflektere over dit netop afsluttede forhold. Når du har gjort det, vender du papiret om og laver en liste over hvad du ønsker der skal med dig og dit kærlighedsliv fremover. Måske har du en plan om at du ønsker at være single længe endnu og uden at du skal til at date nogen, eller også syntes du at det var dejligt at være i et forhold og ønsker at finde et nyt hurtigst muligt. Uanset hvad, så hjælper det dig at få skrevet ned, da det sætter nogle tanker igang.

Og husk...

Fat mod, der skal nok dukke en ny op og husk, at du kun bliver klogere af et breakup. Se det som en ny start og find de positive ting ved situationen også selvom det kan være svært lige nu. Husk at se dine venner og familie. Man kan nemlig nemt føle sig ensom, når man har været vant til at have en kæreste man var sammen med hele tiden.Tags:
single
,
ekskæreste
,
breakup
,
ensomhed
Sebastian Bach
Sebastian Bach

Skribent

Forbindelsen forsvandt

Der ser ud til at internettet forsvandt. Tjek din forbindelse.