Hvordan får man et langdistanceforhold til at fungere?

Læsetid ca. 6 minutter

Hvordan får man et langdistanceforhold til at fungere?

At få et langdistanceforhold til at fungere er ikke nemt, men det kan heldigvis lade sig gøre, og i artiklen her kommer vi med tips til, hvad du og din kæreste kan gøre for at give jeres langdistanceforhold de bedste forudsætninger for at blive et vellykket et af slagsen.

Stor geografisk afstand et kærestepar imellem er aldrig nogen fordel. Markant geografisk afstand vil nemlig som regel indebære, at man ikke kan se hinanden så ofte, som man ønsker.

Elementer som nærhed og intimitet udebliver derfor i højere grad i langdistanceforhold end i forhold, hvor de involverede parter bor tæt på hinanden og derfor ofte(re) har mulighed for at tilbringe tid sammen fysisk.

Selvom geografisk afstand vil være en udfordring for ethvert forhold, er ethvert langdistanceforhold dog på ingen måde dømt til døden.

Hvis man er opmærksom på en række faldgruber, evner at tilpasse sig situationen og man samtidig er dygtig til at iværksætte en række initiativer for at styrke forholdet, kan det nemlig sagtens lade sig gøre at have et velfungerende og lykkeligt langdistanceforhold.

For nogles – ja vel sagtens de flestes - vedkommende vil stor geografisk afstand heller ikke være en evig udfordring, der vil skulle overkommes, men derimod en midlertidig en af slagsen.

Ofte vil et langdistanceforhold nemlig være et resultat af en midlertidigt forandret situation, hvor en af forholdets parter vil være tvunget til at bo et givent sted langt væk fra den anden i en afgrænset periode. Det kunne eksempel være i forbindelse med et praktikforløb, udveksling eller en projektansættelse.

Uanset hvilken årsag der måtte være til, at du er blevet involveret i et langdistanceforhold, vil de kommende afsnit være meget værdifulde og nyttige for dig – i hvert fald hvis du ønsker at give forholdet de bedste betingelser og forudsætninger for at sprudle og blive velfungerende.
Disse afsnit byder nemlig på vores bedste tips til at få et langdistanceforhold til at fungere.

Skemalæg jeres samtaler

Hvis du gerne vil bevare en stærk, tæt relation til din partner, selvom du ikke ser ham/hende så ofte, som du kunne ønske dig, så er det meget vigtigt, at du og ham/hende snakker i telefon sammen hver eneste dag og gerne mindst en halv time.
Et godt tip i den henseende er at skemalægge en daglig samtale, da du og din partner ellers risikerer at komme fra opkaldet i løbet af dagen og aftenen.

Hvis I har en fast og klar aftale om, at I ringes ved klokken 19 hver eneste dag, og I begge er stædige og pligtopfyldende angående denne deal, giver I jer selv gode forudsætninger for ikke at glide for langt fra hinanden.

Vær til stede, når I endelig ses

Der er stor forskel fra langdistanceforhold til langdistanceforhold på, hvor ofte de involverede parter har mulighed for at mødes.

For nogles vedkommende er det ikke noget problem at mødes en gang månedligt, mens det for andre vil være udfordrende at mødes mere end en gang hvert halve år.
Uanset hvor ofte din partner og du har mulighed for at mødes, så er det vigtigt, at I sørger for at være mentalt til stede, når I endelig ses, så I kan nyde timerne i fulde drag.
I har nemlig rigtig meget, der skal indhentes på kort tid, og derfor går det altså ikke, hvis en af jer, eller I begge to bliver forstyrret af alt muligt andet.

Gør derfor en dyd ud af at lade arbejde og eventuelle andre forstyrrelser vente, når I har kvalitetstid sammen. Sluk telefonen, og lad enhver bekymring passere. Intet er så vigtigt, at det ikke kan vente et par dage.

Overvej, hvilken teknologi der kan hjælpe jer

At være i et langdistanceforhold i dag adskiller sig markant fra, hvordan det var at være i et langdistanceforhold for bare 15 år siden.

Teknologisk er der nemlig sket en hulens masse de seneste 15 år, og nogle af de teknologiske fremskridt har bevirket, at man kan argumentere for, at det på visse områder er lettere at være i et langdistanceforhold i dag, end det har været tidligere.

I hvert fald er det markant lettere at komme i kontakt med hinanden i dag end det var for blot 15 år siden, og med en service som eksempelvis FaceTime vil du og din kæreste kunne se hinanden, hver gang I har tid og lyst, og det anbefaler vi altså bare, at I udnytter så meget som muligt.
En service som eksempelvis FaceTime er der i øvrigt også nogle, der benytter i seksuelle sammenhænge.

Mange vil uden tvivl være alt for generte og blufærdige til at smide kludene, mens de er på Facetime og lave noget frækt foran kæresten, men nogle vil finde det yderst pirrende og frækt og anse det som et fint alternativ til rigtig sex.

Uanset hvilken lejr du måtte tilhøre, er det vigtigt og centralt for dit forholds chancer for at klare den, at du og din partner overvejer, hvilken teknologi der kan hjælpe jeres forhold.

I den henseende er det værd at bemærke, at vi har hørt om mange i et langdistanceforhold, der ser film sammen, men hver for sig.
Dette forløber således, at begge parter sætter den samme film på, mens de deltager i et opkald.
Vil en filmaften over FaceTime være noget for dig og din partner?

Det vil formentlig kunne give jer en eller anden følelse af at tilbringe mere tid sammen i hvert fald, men I vil naturligvis skulle undvære det nusseri, der som regel følger med at se film sammen med kæresten. Desværre!

Lav faste og klare regler, I begge kan leve med

Nogle, der indgår i langdistanceforhold, vælger at tage en beslutning om at gøre deres forhold åbent, da de simpelthen har for store seksuelle og intime behov, som de ønsker dækket.

Er det noget, som du og din partner bør overveje?
Hvis det er, er det meget vigtigt, at I på forhånd får kridtet banen op, så ingen af jer bliver sårede. I skal være helt indforståede med, hvad I må, og hvad I ikke må!
Det kan også sagtens være, at hverken du eller din partner har den mindste interesse i et åbent forhold, og dette er også mere end ok.

Hvor om alting er, er det nok meget fornuftigt at få forventningsafstemt denne del, inden I kaster jer ud i et langdistanceforhold.

Tak til DatingHelp.dk

Ovenstående artikel er kreeret i samarbejde med de gode folk fra DatingHelp.dk.
Kender du ikke Datinghelp.dk, kan vi fortælle, at det er en platform, der anmelder og sammenligner de mest populære dating sider i Danmark.

Forbindelsen forsvandt

Der ser ud til at internettet forsvandt. Tjek din forbindelse.