Hvordan tænker en mand?

Læsetid ca. 6 minutter

Hvordan tænker en mand?

Drømmer du om et kig ind i mandehjernen, så du kan blive klogere på, hvad der foregår derinde, kan du i denne artikel få lov til at smugkigge ind i hovedet på mænd. Forhåbentligt kan du blive lidt klogere på, hvad mænd går og tænker på.

På sin vis er det en god ting, at vi ikke kan læse hinandens tanker. Det ville helt sikkert være interessant i starten, men der ville formentlig gå lidt af mystikken, hvis mænd og kvinder hver især kendte til hinandens tankemønstre. Måske kunne man undgå konflikter i parforholdet, hvilket naturligvis ville være en god ting, men når det kommer til tiltrækningen imellem mænd og kvinder, er det i høj grad forskelligheden og det uforudsigelige, som tiltrækker.
I denne artikel vil vi dog alligevel løfte sløret en smule, så du kan få et kig ind i kraniet på mænd og blive klogere på, hvordan og på hvad han tænker. Vi kan naturligvis ikke undgå at generalisere en masse, for mænd er trods alt temmelig forskellige, men det burde alligevel give dig et indblik i og en forståelse af mandens måde at tænke på.

Mænd hungrer efter ros og anerkendelse

Udadtil kan mange mænd virke selvsikre og udstråle, at de har styr på tingene. Indvendigt kan det dog være en helt anden sag, for rigtigt mange mænd higer efter at få at vide, at de er gode nok.
Meget af det, som en mand gør, vil være forsøg på at imponere dig, så du forhåbentligt kvitterer med anerkendende gloser.
Det ligger dybt begravet i mandens reptilhjerne, at kvinder skal imponeres og vindes over, hvis et forhold skal komme på tale. Det er det samme, man ser i dyreverdenen, hvor det som regel er hannerne, som er flotte og farvestrålende, imens hunnerne kan være kedelige og grå. Det er nemlig hannen, som skal overbevise hunnen og bevise sit værd.
Det er ikke kun de mænd, som forsøger at score, som hungrer efter anerkendelse, for også dem, som allerede er i forhold, vil have et stort behov for ros i dagligdagen. Det behøver ikke nødvendigvis at være ros for store ting – hvis blot kvinden nikker anerkendende, når manden formår at åbne det stramme låg på syltetøjsglasset, er dagen redet.

Mænd tænker på penge

Økonomi er en central del af ethvert moderne menneskes liv, for vores samfund er skruet sådan sammen, at penge giver muligheder, frihed og magt – tre ting, som alle er yderst interessante for de fleste mænd.
At en mand tænker på penge, betyder dog ikke nødvendigvis, at han har styr på sin økonomi, så måske skal du hjælpe med at minde ham om, at det er en god idé at spare op, melde sig ind i en a-kasse og undlade at brænde hele formuen af på fadøl i byen. Men selvom en mand måske godt kan bruge din hjælp, kan du være ret sikker på, at de fleste hankøn har økonomiske ambitioner og planer for fremtiden.

Mænd leder altid efter løsninger

En af de centrale forskelle på mænd og kvinder er, at kvinder typisk er emotionelle og mænd er mere logiske i deres verdenssyn. I et parforhold kan denne kombination være god, fordi manden og kvinden kan supplere hinanden, men det kan også føre til kontroverser.
Et typisk problem i kommunikationen mellem mænd og kvinder er, når kvinden fortæller om et problem, som hun bøvler med. Lad os for eksemplets skyld sige, at hun har en irriterende kollega på jobbet. I de fleste tilfælde vil manden, når han har hørt om kvindens problem, begynde at foreslå løsninger på problemet, så kollegaen ikke længere kan genere. Han foreslår måske, at kvinden kan konfrontere kollegaen, flytte skrivebord, tale med chefen eller noget fjerde.
Veltilfreds læner manden sig smilende tilbage i sofaen, efter han har forklaret sine mange fornuftige løsningsmodeller. Smilet fortager sig dog hurtigt, da det går op for ham, at kvinden bestemt ikke er tilfreds med hans svar.
Hun havde ikke behov for at få hans bud på, hvordan konflikten med kollegaen kan undgås – hun havde faktisk bare brug for at tale om det og blive hørt. For en mand kan det virke underligt, at kvinden ikke vil have problemet løst, og omvendt kan kvinden ikke forstå, hvorfor manden ikke bare kan lytte og anerkende hendes problem.

Mænd tænker mindre end kvinder under sex

Når det kommer til sex, er mænd generelt bedre til at give sig hen i akten og blot være til stede. Det er ikke unormalt for kvinder at ligge og tænke og analysere på lagengymnastikken i stedet for bare at nyde sex.
Undersøgelser har vist, at omkring halvdelen af alle kvinder fantaserer, når de har sex. Det kan være fint, at ligge og tænke på Brad Pitt, men det er som regel langt bedre at fokusere på partneren, som man deler seng med.
Mænd er typisk anerledes, for når bukserne først er røget af og lagengymnastikken er sat i gang, foregår der ikke meget andet i hovedet på ham end det. Det betyder, at kvinden ikke behøver spekulere for meget over, hvad manden mon tænker om hendes krop eller om han synes, hun er god i sengen, for fokus er på selve akten.

Mænd tænker mere på sex end kvinder – men ikke så meget, som du tror

Du har måske hørt den sejlivede myte, at mænd skulle tænke på sex hvert syvende sekund. Var det tilfældet, ville en mand skulle spekulere på sex 7.200 gange i døgnet.
Var det rent faktisk sandt, ville de fleste mænd have utroligt svært ved at koncentrere sig om noget, ligesom det ville være tæt på umuligt at passe et job, som kræver bare minimalt med koncentration, hvis tankerne hele tiden handler om sex.
For at modbevise ovenstående myte, har man i en undersøgelse udstyret forsøgspersoner med en knap, som de skulle trykke på, hver gang de tænkte på sex.
Resultatet var, at mænd i gennemsnit tænkte på sex 19 gange i døgnet, imens det for kvindernes vedkomne var omkring 10 gange.
Det er derfor ikke forkert at sige, at mænd tænker mere på sex end kvinder – det gør de næsten dobbelt så meget – men det er en stor misforståelse, at der nærmest ikke foregår andet i hovedet på dem.

Forbindelsen forsvandt

Der ser ud til at internettet forsvandt. Tjek din forbindelse.