Kan bollevenner blive kærester?

Læsetid ca. 6 minutter

Kan bollevenner blive kærester?

Når man er bollevenner, er tanken, at man mødes for at bolle, og at man holder følelserne ude af relationen, men kan et bollevensforhold udvikle sig til at blive et romantisk kæresteforhold? Dette kigger vi nærmere på i artiklen her.
Artiklen er udarbejdet af Datinghelp.dk.


At være bollevenner – eller venner med fordele som det også kaldes – vil sige, at man indgår i en relation med et menneske, som man dyrker sex med i ny og næ. Og det er så det.
Når en relation har fået stemplet ’bollevenner’, ligger det nemlig implicit i denne, at der helst ikke skal være nogen følelser involveret. Det handler udelukkende om et seksuelt behov, der skal stimuleres.
På papiret er tanken om at have en bolleven decideret fantastisk.
Stort set alle mennesker har nemlig seksuelle behov, og disse behov kan udleves og stimuleres via et bollevensforhold.
Når vi skriver, at det primært er på papiret, at tanken om at have en bolleven er fantastisk, så skyldes det, at vi har kendskab til en del historier, der problematiserer ideen om at have en bolleven.
I det følgende dykker vi ned i en række af de udfordringer, der kan være forbundet med at have en bolleven, hvorefter vi vil reflektere over artiklens hovedspørgsmål – nemlig om en bolleven kan blive til en kæreste på et tidspunkt.

Sex og følelser hænger uløseligt sammen for rigtig mange mennesker

Det er de færreste mennesker, der er i stand til at styre deres følelser, og for rigtig mange mennesker hænger sex og følelser altså bare uløseligt sammen.
Hvis du involverer dig i et bollevensforhold, bør du derfor være yderst bevidst om, at der vil være en risiko for, at du før eller siden udvikler følelser for din bolleven, netop fordi du er intim med ham eller hende.
Selvom du på forhånd er helt afklaret med, at I blot skal være bollevenner og ikke mere end det, vil der altid være en risiko for, at der før eller siden opstår følelser.
Er følelserne gengældt, er det jo fantastisk, men dette er der desværre ingen garanti for.

Pas på, hvis du er jaloux anlagt

Hvis du er jaloux anlagt, er der en risiko for, at du vil have det rigtig svært med at se din bolleven flirte og kysse med andre, selvom vedkommende vil være i sin gode ret til dette.
I er jo blot bollevenner, så I er på ingen måde eksklusive, hvorfor både du og din bolleven frit skal kunne hygge jer med andre.
Der er forskellige løsninger på udfordringer med jalousi, når man har en bolleven.
Den ene løsning er, at du helt undlader at involvere dig i et bollevensforhold, hvis du ved, at du har en tendens til at udvise jaloux adfærd.
En anden løsning er, at du undgår din bolleven i byen eller andre steder, hvor du vil kunne risikere at se ham eller hende flirte eller være kærlig med andre end dig.
Den tredje løsning er, at du over for din bolleven sætter ord på dine udfordringer, og at I laver en aftale om at udvise hensyn til hinanden ved at undlade at flirte og kysse med andre, når den anden part er til stede.

Hvad gør I, hvis kun den ene part har lyst?

Det er ikke givet, at sexlysten rammer samtidigt for personer, der indgår i et bollevensforhold, og hvad gør man lige, hvis lysten ikke er der for den ene part?
På den ene side er det helt vildt ufedt gang på gang at skulle afvise sex med sin bolleven, fordi lysten ikke er der, men på den anden side er det nærmest endnu mere ufedt at indlede en seksuel akt uden at føle sig liderlig.
Hvis du ønsker at finde en bolleven, giver det derfor rigtig god mening at forsøge en, hvis seksualdrift minder om din ækvivalente, da det hverken er fedt at skulle afvise sex eller fedt at blive afvist i tilnærmelser til sex.

Kan et bollevensforhold udvikle sig til et romantisk forhold?

Det korte svar er ja.
Vi har nemlig hørt adskillige historier om romantiske forhold, der startede som bollevensforhold.
Som vi tidligere har været inde på, er der i et bollevensforhold en stor risiko for, at mindst en part før eller siden udvikler følelser for den anden part.
Dette er selvsagt noget værre møg, hvis de følelser, der udvikles, ikke er gengældt, da den part, som udvikler følelser, dermed bliver yderst sårbar og før eller siden rigtig såret.
Dog er der også en chance for, at begge involverede parter i et bollevensforhold før eller siden udvikler følelser, og hvis dette er tilfældet, er det naturlige næste skridt at opgradere forholdet til et kærestemæssigt forhold.

Hvordan ved man, at man har udviklet følelser for sin bolleven?

Følelser er en abstrakt størrelse, der er svær at måle på.
Derfor er det også sommetider lidt svært at vurdere, hvorvidt man har udviklet følelser for et andet menneske eller ej.
Dog er der en række signaler, man med fordel kan være opmærksom på, hvis man ønsker klarhed om, hvorvidt man har udviklet følelser for en person eller ej.

Fylder din bolleven meget i dine tanker?
Hvis dine tanker bliver ved med at kredse om din bolleven, når I ikke er sammen, og tankerne opstår på tidspunkter, hvor du ikke er liderlig, er der en risiko/chance for, at du har udviklet følelser for din bolleven.
Særligt hvis du ikke kan lade være med at smile eller at blive glad, når du tænker på din bolleven.

Hvis du ikke ønsker at være sammen med andre
Hvis du ikke føler noget behov for at være sammen med andre, og du samtidig har et ønske om, at din bolleven heller ikke ses med andre, er dette et klart tegn på, at du har udviklet følelser for vedkommende.

Hvis du har lyst til at blive hængende efter sexakten
Hvis du fortsat har lyst til at tilbringe tid med din bolleven, efter at I har dyrket sex, kan dette meget vel være et tegn på, at du har udviklet følelser for vedkommende.
Særligt hvis din lyst til at blive skyldes, at du elsker at snakke og putte med din bolleven.

Hvis din bolleven oprigtigt kan såre dig
De mennesker, der kan såre os allermest, er typisk dem, vi har allernærmest og allerflest følelser for.
Hvis du oplever, at din bolleven er i stand til at såre dig dybt, er dette derfor sandsynligvis et udtryk for, at du har fået følelser for vedkommende.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg får følelser for min bolleven?

Hvis du på et tidspunkt udvikler følelser for din bolleven, er vores råd, at du italesætter dette over for vedkommende.
Hvis din bolleven er et godt menneske, vil det – at italesætte dine følelser over for ham/hende - nemlig minimere risikoen for, at han/hun sårer dig unødigt meget.
Det vil give jer mulighed for at cutte relationen, hvis følelserne ikke er gengældt, og selvom du måske ikke har lyst til at cutte relationen, er det altså den mest fornuftige løsning, da dine følelser næppe forgår, sæt du bliver i forholdet.
Omvendt er der også en chance for, at din bolleven også har udviklet følelser for dig, og hvis dette viser sig at være tilfældet, bør I tage en snak om I måske bør opgradere jeres relation og blive kærester frem for bollevenner.

Forbindelsen forsvandt

Der ser ud til at internettet forsvandt. Tjek din forbindelse.