Scoremiddag – Sådan laver du det perfekte måltid mad til din date

Læsetid ca. 6 minutter

Scoremiddag – Sådan laver du det perfekte måltid mad til din date

Skal din date forkæles med et lækkert måltid, så du kan vise hvem du er, samt imponere med dine kulinariske evner, får du her i artiklen vores bedste bud på, hvordan du laver den perfekte scoremiddag til din udkårne.
Artiklen er udarbejdet i samarbejde med Godappetit.dk, hvor du blandt andet kan få hjælp til at vælge den rette måltidskasse til dine behov.


Det er ikke kun hos mænd, at vejen til hjertet går forbi maven, for også de fleste kvinder bliver bløde i knæene, hvis deres date disker op med en lækker menu.
Uanset om du skal på date med en mand eller en kvinde, er det derfor en god idé at gøre sig ekstra umage i køkkenet – så højner du dine chancer for en date nummer to!
I denne artikel får du vores bud på, hvordan du tilbereder den perfekte scoremiddag.

Less is more!

Det kan måske være fristende at kaste sig ud i en kompliceret ret, så du virkelig kan vise dine skills i et køkken, men vi anbefaler ikke, at du forsøger at gabe over mere, end du kan tygge.
Du risikerer, at tilberedningen går galt, fordi retten er for svær. Selvom din date sikkert sætter pris på tanken og forsøget, vinder du næppe mange point i bogen, hvis den hjemmelavede bearnaise-sauce er brændt på.
Er måltidet tilpas kompliceret, risikerer du også, at du skal bruge for længe i køkkenet under jeres date. Når I mødes, er det først og fremmest for at lære hinanden at kende, og derfor nytter det ikke noget, at du tilbringer det halve af daten foran komfuret i køkkenet.

Vælg de rette råvarer

Du finder næppe en kok, som er seriøs omkring sit fag, som ikke stemmer i, når vi siger, at gode råvarer er nøglen til ethvert vellykket måltid.
Særligt hvis du følger vores første råd og vælger at tilberede en simpel ret, er det afgørende, at råvarerne er gode, så maden ikke bliver kedelig.
Køb frisk pasta, fisk fra fiskehandleren eller gode bøffer fra den rigtige slagter – så er du allerede langt med din scoremiddag!

Husk at smage til

Det er vores erfaring, at overraskende mange mennesker er rigtigt dårlige til at smage maden til, når de tilbereder den. Mange følger blindt opskriften foran dem, og satser så på, at maden smager, som den skal.
Ofte kræver den perfekte scoremiddag dog, at du finder krydderierne frem fra skabet og smager maden til. Der er ingen vej udenom salt og peber, men også citronsaft og eddike kan give din ret det pift, som den mangler, for at blive helt magisk.

Gå med det sikre

Vi har allerede fortalt, hvorfor vi mener, at du ikke skal vælge komplicerede retter, når du skal have din date til spisning. I forlængelse heraf lyder vores anbefaling også, at du med fordel kan vælge at tilberede en ret mad, som du har helt styr på.
Øvelse gør mester, så vælger du at lave en ret mad, som du har tilberedt mange gange tidligere, er chancen for et mislykket måltid mindre.
Derfor er vores anbefaling, at du vælger en ret, som du mestrer, som smager godt og som du nemt vil kunne tilberede. Du kan dog, hvis du er modig, forsøge at pifte dine retter lidt op, så de bliver mindre hverdagsagtige.

Husk desserten

Ingen scoremiddag er komplet uden lidt til den søde tand. Brug derfor ikke kun din energi på hovedretten, for din dessert kan blive prikken over i’et, som overbeviser din date om, at du er lidt af en fangst.
Desserten behøver ikke være kompliceret eller fancy – du kommer langt med en god vaniljeis og en hjemmelavet chokoladekage eller brownie på en tallerken med friske bær.

Undgå mad, som kan spildes

I de forkerte hænder kan alt naturligvis spildes, men særligt suppe, burgere og spaghetti med kødsovs bringer jer begge i overhængende fare for et uheld, som kan ende med at kræve et garderobeskifte.
Det kan hurtigt lægge en dæmper på den gode stemning, hvis den fine hvide skjorte eller den nye kjole bliver smurt ind i tomatsovs.

Drop den stærke mad

Det er muligt, at du elsker mad, som kan mærkes i munden, længe efter den er slugt, men det er ikke alle, som kan lide eller tåle spicy mad.
Hold derfor fingrene fra bøtten med chiliflager, og lav i stedet et afdæmpet og spiseligt måltid, som man ikke brænder tungen på – så undgår du, at din date enten sidder og sveder, græder eller løber på toilettet.

Hold lidt igen med hvidløg

Vi elsker hvidløg. Det gør vi! Men når det drejer sig om tilberedning af en scoremiddag, er det en ganske fornuftig idé, at du holder dig lidt tilbage med hvidløgspresseren.
Udover at hvidløg smager herligt i en ret mad, har det også den bivirkning, at det kan lugte ret kraftigt. Hvis din scoremiddag virker, ender i måske med at kysse farvel, og så bliver du glad for, at du og din date ikke stinker af

Grækenland i mundhulen.

Undgå mad, som sætter sig fast i tænderne
Uanset hvor skøn din drømmeprins eller -prinsesse måtte være, er det sjældent specielt charmerende, hvis vedkomne sidder med et blad spinat imellem tænderne.
Du gør derfor – både for din egen og din dates skyld – forsøge at undgå mad, som har tendens til at ende med at sidde fast i gebisset. Salater kan være særligt farlige her, men også mad som f.eks. spareribs har tendens til at finde vej ind mellem bisserne.

I kan naturligvis runde middagen af med at stange tænder med tandstikker eller grave madrester fri ved hjælp af tandtråd, men det kommer næppe til at gøre nogen af jer specielt vilde i varmen.

Overvej at droppe rødvinen

Vores sidste råd vil utvivlsomt dele vandene, for rødvin er for mange en del af en romantisk middag. Og lad os da bare slå fast med det samme, at det bestemt ikke er en katastrofe, hvis I deler en flaske rødvin – i risikerer bare at skulle bøvle med blå tænder, som ofte følger med indtagelsen af rødvin.

I stedet for rødvin anbefaler vi, at du serverer en god flaske hvidvin eller en lækker rosevin.

Forbindelsen forsvandt

Der ser ud til at internettet forsvandt. Tjek din forbindelse.