Hvordan betaler jeg online uden NemId?

Hvis du ikke har mulighed for at downloade NemId appen til din telefon, enten fordi du ikke har en smartphone som understøtter det, eller fordi din telefon er for gammel til det nyeste styresystem som kræves for at kunne hente appen ned, så har du heldigvis stadig muligheden for at godkende betalinger online via SMS.

Godkend betalinger online med SMS

For at kunne godkende betalinger online med SMS, skal du først registrere dit telefonnummer og oprette en kode tilknyttet dit betalingskort.

Følgende step, skal du kun gøre en gang, så du kan godkende betalinger online med SMS.

Herefter har du fået tilknyttet dit telefonnummer til dit betalingskort og er nu klar til at kunne lave betalinger online.

Sådan godkender du betalinger online med SMS

Næste gang du skal lave en betaling online, kan du i stedet for at bruge NemId appen, vælge at godkende betalingen med SMS.

• Gennemfør betalingen online som normalt, ved at skrive kortoplysningerne på betalingssiden.
  • Når NemId skærmen kommer frem, skal du i stedet for at logge ind med NemId, klikke på knappen "SMS+Kode"
  • Du vil nu modtage en SMS kode, som kun kan bruges en gang. Skriv denne kode ud for feltet "Engangskode fra SMS" og skriv derefter din valgte kode du oprettede i guiden ovenfor

Betalingen vil nu være bekræftet uden brug af NemId appen. Tillykke du kan nu foretage betalinger online med SMS.

Hvis du får nyt telefonnummer eller skal ændre din kode, skal du følge guiden øverst på siden her igen, så har du mulighed for at ændre både telefonnummer og valgt kode.

Hvis du får ny telefon, som understøtter NemId appen, vil det være at foretrække, da det bliver nemmere at godkende betalinger online.

Læs også:
Nye EU-regler kræver 3D secure når du betaler online