Er min partner mig utro?

Læsetid ca. 6 minutter

Er min partner mig utro?

I mange tilfælde af utroskab, har dem som har været udsat for utroskab, kunne indrømme at de har kunnet se det på forhånd, men ignoreret tegnene og sagt til sig selv 'Jeg er bare paranoid eller usikker på mig selv'.
Mens du fortæller dig selv, at de ting du undrer dig over ved din partners underlige opførsel kan forklares, kommer vi her med en liste over ting som du skal være særlig opmærksom på.

Her er en liste over 13 tegn der kan indikere om din kæreste er dig utro.

1. Din partner er ekstra følsom overfor sin telefon

Dette gælder også computeren, tabletten og sociale medier. Det er ikke unormal adfærd, at bruge meget tid på skærmen, men hvis din partner pludselig er meget overbeskyttende overfor sin telefon og bliver nervøs hvis du vil se noget på den, så er der en stor sandsynlighed for at din partner ønsker at skjule noget for dig.

2. Din partner giver dig mindre opmærksomhed

Hvis det føles som om at din partner er mindre opmærksom på dig, kan det være fordi at opmærksomheden bliver givet et andet sted. For eksempel hvis du er vant til at få en masse sms beskeder i løbet af dagen, men pludselig kun får et par stykker om ugen, kan årsagen muligvis være at der er en anden som får beskederne i stedet for dig.

3. De går mere ud med deres single venner

Før i tiden var I hele tiden sammen, men nu er din partner mere ude sammen med sine single venner og er væk i længere perioder uden at du kan komme i kontakt med personen, så kan det indikere at din partner er utilfreds med hvordan situationen er sammen med dig. Du skal dog huske at hvis der ikke er en markant adfærdsændring, kan det ligeså godt betyde at nyforelskelsen har lagt sig, og din partner måske er gået tilbage i sine gamle vaner, før I fandt sammen.

4. Hvis din partner tager fysisk eller følelsesmæssigt afstand

Hvis din partner føles fjern eller ikke ønsker at dele basale ting med dig, såsom hvordan dagen er gået, bør du være særlig opmærksom. Hvis der er mindre berøring og samtale, eller I går fra at være soul mates til at det føles som om I er roommates, så er der helt sikkert et eller andet i vejen. Det betyder ikke nødvendigvis at din partner er dig utro, men I bør i hvert fald tale sammen om hvad der gør, at I er endt i en situation hvor I ikke længere har den samme stærke tilknytning.

5. Hvis rutiner og adfærdsmønstre ændrer sig

I takt med at din partner bliver mindre interesseret i at være derhjemme og mere interesseret i at være sammen med sit nye crush, begynder han eller hun at tage tidligere afsted hjemmefra, eller komme senere hjem, eller tager afsted til begivenheder uden dig. Generelt set hvis der bliver brugt mere tid væk fra dig og væk hjemmefra.

6. Jeres sex liv har ændret sig

Denne her er vanskelig, fordi hvis I er mindre intime sammen, kan det betyde at din partner får noget et andet sted. Modsat kan det, ikke at have lyst til sex, skyldes mange forskellige ting, som ikke nødvendigvis skyldes utroskab, men noget andet helt uskyldigt. Det kan også være at I har meget mere sex end I plejer, da din partner er mere tændt ved at tænke på en anden person.

7. Din partner skifter holdninger om dig

Hvis personen du er sammen med begynder at kritisere for den du er eller dit udseende, hvor det førhen ikke har været et problem, f.eks. din vægt, dit udseende, dine færdigheder i køkkenet osv. Det kan potentielt betyde at din partner sammenligner dig med sin affære. Modsat kan det også ske at din partner pludselig begynder at give dig flere komplimenter og gaver, fordi han eller hun føler sig skyldig og har dårlig samvittighed over det som han eller hun gør.

8. Din partner undgår øjenkontakt med dig

Som barn lærte man at man ikke kan lyve når man kigger en person i øjnene. Så vær opmærksom på hvor din partner kigger hen når han eller hun fortæller om sine planer uden dig. Det kan være svært for din partner at lyve for dig mens i har øjenkontakt.

9. Din partner bliver aldrig sur længere

Hvis din partner ikke længere bliver sur over ting som han eller hun burde blive frustreret og vred over, kan det betyde at din partner i virkeligheden har lagt låg på sine følelser i jeres forhold og ikke længere ønsker at investere sine følelser i det.

10. Din partner proklamerer hårdnakket at "Jeg vil aldrig være dig utro"

Hvis din partner bliver ved med at forsikre dig om at han eller hun aldrig kunne finde på at være dig utro, så skal du være på vagt. Din partner prøver at overbevise dig om at han eller hun er loyal og troværdig, så du vil afvise tegn på utroskab, hvis du tror du ser nogle.

11. Din partner har en øget interesse for din kalender

Hvis den du er sammen med gerne vil vide hvor du tager hen og hvor længe du væk, hvornår du kommer tilbage osv. kan det være tegn på utroskab. Man forbinder ofte denne adfærd som jalousi eller bekymringer omkring dig, hvor det faktisk kan være det modsatte. Din partner ønsker at finde ud af hvor, hvornår og hvordan de kan se sin affære uden at blive opdaget.

12. En ændring i sproget eller tone

Hvis din partner og dig plejer at være flirtende og romantiske sammen, men det pludselig bliver koldt og afslappet, er det noget du skal være opmærksom på. I er måske vant til at kalde hinanden for skat eller andre kælenavne, eller I plejer at lave hyggelige ting sammen, men ikke længere gør det.

13. Du har en mavefornemmelse

Du kender din partner bedre end nogen anden så du vil helt sikkert være den første som vil blive opmærksom på din partners adfærdsændringer. De fleste som har oplevet utroskab har sagt at de havde set det komme, men har ignoreret tegnene. Man kan sige at hvis du kan lugte røg, så er der nok brand et sted.

Husk på at de ting vi har listet herover ikke nødvendigvis betyder at din partner er dig utro, men hvis du får en mavefornemmelse og du kan krydse en del af tingene af på listen, så bør du være ekstra opmærksom.

Snak med en ven eller veninde om det, måske er der ikke noget i det. Uanset hvad er det ikke noget du skal sidde alene med. Og så skader det ikke at snakke med din partner om dine bekymringer, så længe du ikke beskylder ham eller hende for noget du ikke kan bevise.Tags:
utroskab
,
affære
,
parforhold
Sebastian Bach
Sebastian Bach

Skribent

Forbindelsen forsvandt

Der ser ud til at internettet forsvandt. Tjek din forbindelse.