Gode råd

Læs vores råd til hvordan du kan blive klar dig til en god date.

Vær positiv og anerkendende

Bebrejdelser og kritik er dræbende for lysten til samvær. Men hvor man kan forvente humor, opbakning og komplimenter øges lysten. Der er altid noget pænt at se og sige og fokusere på. Sig noget pænt til din date, - men husk at mene, hvad du siger.

Vær tydelig

Din date er ikke tankelæser. Gætterier kan være en stor belastning og føre til fejlfortolkninger. Vær derfor ligefrem, når du udtrykker dine meninger og ønsker

Overrask

Brug din fantasi - og humor. En god date vægtes bl.a. på oplevelser, så prøv at være kreativ med hvad I laver på jeres date. Det kommer der ofte noget godt ud af.

Vær dig selv!

Det vigtigste råd i forbindelse med alle dates er, at du skal være dig selv. Det vil sige: som du er, når du er mest tryg og glad. Det er ikke forkert eller dårligt, at være genert hvis bare det ikke bliver en hæmsko. Dine generte tilbøjeligheder kan sagtens vendes til positive træk, der gør dig spændende og mystisk og mange mennesker synes faktisk, at generthed er meget charmerende.

Udvælg mødestedet med omhu

Det er vigtigt at tænke det første mødested grundigt igennem. Det kan være en fordel at mødes et sted, hvor I med sikkerhed har noget at tale om. Det kan f.eks. være på et museum, på en gåtur, i byen eller andre steder hvor du ikke behøver være nervøs for, om I kan finde relevante samtaleemner

Lyt til det der bliver sagt

I stedet for at fokusere på hvad du skal sige, eller hvordan du skal forhindre samtalen i at gå i stå, så koncentrer dig om det der bliver sagt. På den måde undgår du nervøsiteten over hele tiden at tænke to skridt længere frem, og jeres samtale bliver mere flydende. Desuden er der en god sandsynlighed for, at det den anden siger er interessant.

Tag initiativet

Hvis det er dig, der tager initiativet til at mødes, kan du som regel også få lov at bestemme, hvor mødet skal foregå. På denne måde kan du suverænt beslutte vilkårene for jeres møde, og det vil være oplagt at vælge et sted hvor du er mere tryg. Ligeledes kan det at starte samtalen betyde, at du får lov til at styre i den retning du ønsker. Husk dog, at der også må være plads til spontanitet, så det hele ikke bliver for kontrolleret.

Valg af tøj

Vælg noget tøj der sidder godt på dig, og som du har det godt i. Det sidste er absolut det vigtigste, da du derved kan slappe af og vise hvem du er, uden at tænke for meget på dit udseende.

Få sovet ud

For at undgå at du må sidde og gabe hele vejen under den første date og derved give et indtryk af at du keder dig, er det vigtigt at du får en god nats søvn inden du skal ud på en date.