For at elske en anden, må du lære at elske dig selv

Læsetid ca. 5 minutter

For at elske en anden, må du lære at elske dig selv

Du har måske hørt det før; "for at elske en anden, må du kunne elske dig selv først" og det er der en grund til. Det er nemlig rigtig vigtigt at du hviler i dig selv og at du har det godt, for at andre vil finde dig tiltrækkende. Forestil dig at du er på date med en, og personen overfor dig snakker om sig selv på en nedladende måde og måske er én stor undskyldning for sig selv. Har du lyst til at gå på date med sådan er person? Hvis han eller hun ikke engang kan se sig selv som god dating potentiale, hvorfor skulle jeg så?

Hvem er du egentlig

Mange som leder efter en kæreste har tidligere været i et forhold og er på den ene eller den anden måde blevet præget af ens tidligere partner. Du skal finde ud af hvad dine sande værdier er, så disse vil kunne skinne igennem overfor andre. Hvad går du op i, hvad er dine holdninger og hvad får dig ud af sengen om morgenen. Det er vigtigt at du finder ud af hvem DU er, så det er DIG som er på date. Prøv ikke at være en anden eller en bedre version af dig selv. Du skal kunne hvile i den person som du er, så du ikke skal lade som om du er en anden, hvis du ender i et forhold med en. Det værste der kunne ske, er at du finder sammen med en som har forelsket sig i en person, som du lod som om at du var da I datede. Hvis du ikke kan leve op til din partners forventninger, kommer forholdet sikkert ikke til at holde. Derfor er vores bedste råd til dig - vær dig selv.

At elske sig selv

Når du elsker dig selv, vil det skinne igennem overfor din date og han eller hun vil samtidig finde dig mere tiltrækkende. Mennesker har den egenskab at kunne aflæse mikromimik utrolig godt. Det er også det du kan aflæse når du ved at folk lyver. Hvis du elsker dig selv, vil dem omkring dig kunne mærke det pga. din udstråling.

Hav styr på dig selv og din fremtid

Når du skal ud på dating markedet og du skal til at møde nye mennesker, er det utrolig vigtigt at du først og fremmest har styr på hvad du vil med din fremtid. Hvis du ikke ved hvad du søger og bare prøver dig lidt frem på må og få, vil du finde ud af at du høst sandsynligt heller ikke finder den store kærlighed. For hvis du ikke ved hvad Den Store Kærlighed er for dig, hvordan ved du så hvad du skal kigge efter og hvornår du finder den? Gør det klart for dig selv hvad det er du søger og hold dig til din plan. Dit perfekte match er der ude.

Ønsker du at ændre på dig selv?

Når man er single, kan det ofte være lettere at lave livsstilsændringer da man ikke har en samlevende partner at forholde sig til. Derfor står du lige nu rigtig stærkt i forhold til at skabe nogle gode vaner og få rettet op på ting som generer dig ved dig selv, eller som du længe har haft lyst til at gøre anderledes.
Mange mennesker ønsker en sundere levestil, hvad enten det er at spise sundere eller dyrke mere motion. Hvis du har svært ved at elske dig selv, eller lige frem acceptere dig selv, så kan en livsstilsændring være et rigtigt fornuftigt valg for dig.
Her handler det om at få skabt nogle gode vaner. Vi anbefaler at du starter simpelt ud, da det kan tage lang tid at få implementeret nye vaner. Hvis du f.eks. ønsker at motionere noget mere, så skal du koble din motionsform ind i din hverdag. Har du mulighed for at tage cyklen, frem for bilen eller toget, så gør det. Det vigtigste når du skal starte en ny vane, er at du får den til at passe ind i dit liv, så det er let for dig at gøre, og at du får koblet din vane sammen med en handling du i forvejen gør hver eneste dag. Så hvis du f.eks. går i bad om aftenen, kan du koble en løbetur sammen med at gå i bad. "Før jeg går i bad, så løber jeg en lille tur"... Det behøver ikke at være en lang tur, her er det mere vigtigt at du kommer afsted. Hvis din indstilling er at du bare skal afsted og at det er ligegyldigt hvor langt du løber, så ender du ofte med at løbe længere end hvis du har sat et bestemt mål på forhånd. Det vigtiste er at komme ud – at gøre det. Der er skrevet et utal af bøger om nye vaner og livsstilsændringer. Vi anbefaler bogen "Atomic habits".

Hav mindre fokus på andre

I denne moderne verden med sociale medier hvor andre mennesker deler deres liv, typisk fra de bedste tidspunkter af deres liv, kan man nemt komme til at få dårligt selvværd eller misunde andres liv, som det bliver fremstillet i deres opslag, man det er vigtigt at huske på at det er øjebliksbilleder og ikke nødvendigvis virkeligheden. Det kan også være opstillede billeder, eller der kan være taget 100 andre billeder i situationen som ikke så lige så perfekt ud, som det som blev delt. Hvis du får det dårligt med dig selv af at kigge på andres billeder, kan vi kun anbefale at du stopper med at følge personen, eller begrænser deres indhold i dit feed, eller måske endda helt stopper med at bruge denne platform hvor du ser billederne. Bruger du meget tid på sociale medier som gør dig ked af det, så stop og find noget andet at bruge tiden på som gør dig gladere. F.eks. ved at læse bøger eller dyrke mere motion.

Sebastian Bach
Sebastian Bach

Skribent

Forbindelsen forsvandt

Der ser ud til at internettet forsvandt. Tjek din forbindelse.