Når daten er slut – hvem skal så betale?

Læsetid ca. 2 minutter

Når daten er slut – hvem skal så betale?

De fleste kender det godt. Man har haft en hyggelig aften, der har været god kemi, men så kommer tjeneren ned med regningen. Hvem skal betale? Selvom vi lever i en verden hvor ligestilling er frembrusende, bliver vi stadig påvirket af de traditionelle kønsrollemønstre hvor det forventes at manden betaler. Men forpligtiger det så noget overfor den anden, som ikke har betalt?

Som udgangspunkt bør det aldrig forpligte til noget, hvis den ene vælger at betale for daten, men der vil altid være nogen, som har en anden overbevisning. Derfor er det en god ide at tage I på en eller anden måde splitter regningen, eller aftaler at den ene betaler nu, og går videre og får noget at drikke, hvor den anden kan betale. Hvis I er på en klassisk kaffe date, er det meget oplagt bare at betale for sin egen kop kaffe. Her bør det heller ikke være et stort problem hvis den ene betaler det hele, da en kop kaffe ikke koster så meget.

Hvad hvis man er hjemme hos hinanden?

Hvis man inviterer sin date hjem til mad, er det altid den som inviterer, der betaler. Her er maden også købt på forhånd, og der er ingen penge som skal op ad lommen, når maden er spist. Dermed er der ingen forpligtigelser, andet end at man kan tilbyde at gengælde invitationen hos sig selv. Hvis du selv bliver inviteret hjem til middag, er det god kutyme at tilbyde at tage vin, en værtindegave eller lignende med, som tak for invitationen.

Du giver bare næste gang

Hvis du tilbyder at betale, og samtidig foreslår at din date bare kan betale næste gang, skal du samtidig også vide at dette er et sats. Hvis din date efterfølgende finder ud af med sig selv, at han eller hun ikke har lyst til at mødes med dig, så kan du ikke kræve halvdelen af pengene tilbage for den date i allerede har været på. Når der er betalt, så fanger bordet, og der må ikke kigges tilbage. Dette er en selvfølge for de fleste, mens andre er uforstående overfor dette og finder det uretfærdigt i situationen.Tags:
kaffedate
,
betaling
,
date

Forbindelsen forsvandt

Der ser ud til at internettet forsvandt. Tjek din forbindelse.