Når daten er slut – hvem skal så betale?

Læsetid ca. 4 minutter

Når daten er slut – hvem skal så betale?

De fleste kender det godt. Man har haft en hyggelig aften, der har været god kemi, men så kommer tjeneren ned med regningen. Hvem skal betale? Selvom vi lever i en verden hvor ligestilling er frembrusende, bliver vi stadig påvirket af de traditionelle kønsrollemønstre hvor det forventes at manden betaler. Men forpligtiger det så noget overfor den anden, som ikke har betalt?

Som udgangspunkt bør det aldrig forpligte til noget, hvis den ene vælger at betale for daten, men der vil altid være nogen, som har en anden overbevisning. Derfor er det en god ide at tage I på en eller anden måde splitter regningen, eller aftaler at den ene betaler nu, og går videre og får noget at drikke, hvor den anden kan betale. Hvis I er på en klassisk kaffe date, er det meget oplagt bare at betale for sin egen kop kaffe. Her bør det heller ikke være et stort problem hvis den ene betaler det hele, da en kop kaffe ikke koster så meget.

Hvad hvis man er hjemme hos hinanden?

Hvis man inviterer sin date hjem til mad, er det altid den som inviterer, der betaler. Her er maden også købt på forhånd, og der er ingen penge som skal op ad lommen, når maden er spist. Dermed er der ingen forpligtigelser, andet end at man kan tilbyde at gengælde invitationen hos sig selv. Hvis du selv bliver inviteret hjem til middag, er det god kutyme at tilbyde at tage vin, en værtindegave eller lignende med, som tak for invitationen.

Du giver bare næste gang

Hvis du tilbyder at betale, og samtidig foreslår at din date bare kan betale næste gang, skal du samtidig også vide at dette er et sats. Hvis din date efterfølgende finder ud af med sig selv, at han eller hun ikke har lyst til at mødes med dig, så kan du ikke kræve halvdelen af pengene tilbage for den date i allerede har været på. Når der er betalt, så fanger bordet, og der må ikke kigges tilbage. Dette er en selvfølge for de fleste, mens andre er uforstående overfor dette og finder det uretfærdigt i situationen.

Der er ingen faste regler for, hvem der skal betale, når daten er slut, men der er nogle ting, du kan overveje, når du vurderer, hvad der er den bedste løsning for dig.

En mulighed er at splitte regningen. Dette gør det nemmere at dele udgifterne og sikrer, at ingen føler sig presset til at betale mere, end de har råd til. Dette er især en god løsning, hvis I er nye i datingverdenen og ikke er sikre på, hvad der er normalt.

En anden mulighed er at lade den, der inviterede, betale. Hvis den ene person inviterede den anden på date, kan det være fair, at denne person betaler. Dette er især en god løsning, hvis du føler dig presset til at imponere på den første date.

Du kan også vælge at lade den, der tjener mest, betale. Dette kan være en god løsning, hvis du vil være sikker på, at du ikke kommer til at betale for meget, men det kan også være en smule ubehageligt, hvis du ikke er sikker på, hvad den anden person tjener.

Uanset hvad du vælger, er det vigtigt at huske, at dette ikke handler om at score point eller vise, hvem der er den stærkeste. Det handler om at være ærlig og respektfuld og om at finde en løsning, der passer til jer begge.

Hvis du er i tvivl om, hvem der skal betale, kan du prøve at spørge den anden person, hvad de foretrækker. Dette kan være en god måde at få en følelse af, hvad der er normalt for denne person og hvad de foretrækker.

Det er også vigtigt at huske, at det ikke altid handler om penge. Hvis du ikke har råd til at betale for en date, kan du vælge at gøre noget andet, som ikke koster så meget. Der er masser af ting, du kan gøre, som ikke koster noget, men stadig er sjove og romantiske.

I sidste ende handler det om at være ærlig og respektfuld og om at finde en løsning, der passer til jer beggeTags:
kaffedate
,
betaling
,
date
Sebastian Bach
Sebastian Bach

Skribent

Forbindelsen forsvandt

Der ser ud til at internettet forsvandt. Tjek din forbindelse.