Gratis netdating på Mit Dating

Netdating er populært og nemt. Netdating er et andet begreb for internetdating eller onlinedating. På Mit Dating har du mulighed for at finde en kæreste, en flirt, venner eller måske den eneste ene.

Jeg er blevet udsat for identitetstyveri på en datingside – hvad skal jeg stille op?

Jeg er blevet udsat for identitetstyveri på en datingside – hvad skal jeg stille op?

Følgende artikel er produceret af folkene bag findenkaereste.dk, der hjælper danskerne med at finde kærligheden. Foruden findenkaereste.dk står ejerne også bag blandt andet babyhelp.dk hvor nybagte forældre kan få hjælp til alle de udfordringer, som de måtte støde på.

Et stigende antal danskere bliver ofre for identitetstyveri, og desværre går datingverdenen på ingen måde fri.
Der ses nemlig hyppige eksempler på ’fakere’, der opretter profiler i falske navne og udgiver sig for at være andre, end de er. Det er dels ubehageligt for dem, der indleder en relation med ’fakerne’, men i endnu højere grad for de mennesker, som ’fakerne’ udgiver sig for at være.

#Hvad er identitetstyveri?#
Helt præcist så dækker identitetstyveri over, at en person ulovligt tilegner sig en anden persons personlige oplysninger, og at disse oplysninger misbruges på en eller anden vis. De personlige oplysninger kan dække alt fra CPR-nummer og adgangskoder til sundhedsoplysninger.

#Identitetstyveri kan variere en del#
Med afsæt i ovenstående, konstaterer vi, at der findes identitetstyveri af forskellig karakter, og at sådanne tyverier kan variere en hel del.
Et eksempel på et identitetstyveri kunne være, at en tyv tiltvinger sig adgang til ens CPR-nummer med henblik på at optage lån eller købe på kredit i ens navn.
Et andet eksempel kunne være, at en person udgiver sig for at være en anden, end vedkommende er, på en datingside. I et sådant tilfælde vil svindleren misbruge billeder, navne og andre personlige detaljer om vedkommende, som han/hun udgiver sig for at være.
Mange vil nok – som udgangspunkt - mene, at første eksempel på identitetstyveri er det værste og mest ubehagelige, men vi gætter på, at hvis man en dag finder sig selv som offer for vores andet eksempel på identitetstyveri, så vil det uden tvivl løbe koldt ned ad ryggen på en, og tankemyldret vil være lige så levende som en myretue, der har fået selskab af en størrelse 45.

Man har jo ingen anelse om, hvordan personen, der udgiver sig for at være en selv, agerer i ens navn. Er vedkommende upassende og ubehagelig? Er vedkommende væmmelig og næsvis? Skader vedkommende ens personlige ry? Sådanne tanker vil man næppe kunne slippe, og oprydningsarbejdet kan forekomme uoverskueligt, for hvor starter man lige?
Man vil utvivlsomt gerne kontakte de mennesker, som ’fakeren’ har været i kontakt med, med henblik på at informere dem om, at de altså ikke har skrevet med den person, som de har set billeder af, men det er umiddelbart meget vanskeligt at finde ud af, hvem fakeren har skrevet med. Desværre.

#Hvordan undgår man identitetstyveri?#
Ovenstående viser, at der kan være ret så stor forskel på identitetstyverier, og netop derfor er det svært at komme med en entydig guide til at undgå den slags.
Da vi er en datingside, vil vi udelukkende fokusere på, hvordan du kan undgå og afsløre den form for identitetstyveri, som huserer på sådanne sider.

#Desværre er det en ret stor udfordring…#
Hvis en person har lyst til at oprette en datingprofil i dit navn med dine billeder, er det desværre meget svært for dig at stille noget op.
Medmindre du har taget et aktivt valg og er blevet en afskåret type, der ikke færdes på nettet, er det desværre ganske realistisk, at en potentiel ’faker’ hurtigt vil kunne finde billeder og personlige oplysninger om dig online, sådan som tingene er i dag.
Du kan prøve at Google dit navn og se, hvad der dukker op. Hvis du synes, at uindviede kan læse lidt for meget om dig på dine profiler, kan du formentlig tilpasse de fleste af dem, så de ikke er helt så offentlige som nu.
Du kan eventuelt undersøge, om platformene tillader dig at skjule dine personlige oplysninger for fremmede. På Facebook for eksempel kan man vælge, at en del af sine oplysninger udelukkende skal være tilgængelige for ens venner, så medmindre din potentielle ’faker’ er en af dine venner, vil vedkommende altså ikke kunne bruge oplysninger derfra, givet at du har valgt disse indstillinger.
Så jo, der er da heldigvis lidt forholdsregler, som du kan tage, men overordnet set kan det være svært at slette alle ens digitale spor, og det vil derfor – for langt de fleste – være svært at forebygge et online identitetstyveri.

Dog kan vi en række tricks, der måske kan hjælpe dig med afsløre, om dine personlige oplysninger bruges af andre end dig.

#Genkender du alle resultater, når du Googler dit navn?#
Når du Googler dit navn, vil du måske opdage, at dit navn optræder på platforme, som du aldrig har stiftet bekendtskab med.
På den måde vil dét, altså at Google dit navn, kunne bidrage til afsløre, hvorvidt en faker opererer under dit navn. Klikker du ind på søgeresultatet og dermed platformen, vil du formentlig kunne se, hvilke andre oplysninger – udover dit navn – som fakeren har stjålet fra dig.
Vær dog opmærksom på, at mange datingprofiler ikke vil være tilgængelige i Googles søgeresultater, da de befinder sig bag en slags mur, som Googles crawl-bot ikke kan komme forbi. Derfor er Google-metoden ikke 100 % sikker.

#Se, hvilke sider dine billeder optræder på#
Der findes en funktion på Google, der gør, at du kan se, hvilke sider et givent billede optræder på. For at gøre dette skal du højreklikke på det billede, du vil undersøge, hvor ligger, og vælge den mulighed, der hedder ’Search Google for image’, hvorefter du vil præsenteret for sider, hvor dit billede – eller billeder der minder herom – optræder. Alternativt kan du åbne en google billedsøgning og trække dit billede derind.
Denne metode kan desværre heller ikke finkæmme hele internettet af samme grund som tidligere nævnt.
Okay… Jeg har taget tyven med fingrene i kagedåsen – hvad gør jeg?
Hvis du opdager, at en skiderik benytter dit navn og dine billeder på en datingprofil, skal du ikke blot trække på skuldrene og tænke, at det var en skam.
Du skal reagere, for det er absolut ikke i orden, og det kan være potentielt skadeligt for din identitet, da du ikke har nogen anelse om, hvordan fakeren agerer under dit navn. Potentielt set kan fakeren sidde online og flirte med din chef.

Herunder følger vores to råd til, hvad du skal gøre, i tilfælde af at du finder en svinder-profil.
1) Meld tyveriet til politiet: Identitetstyveri er juridisk ulovligt, hvorfor det er en sag for politiet. De har ressourcer, som du ikke har, og vil derfor have større chancer for at finde frem til svindleren end dig.

2) Tag fat i ejerne af datingsiden: Ingen datingside-ejere er interesserede i at have fakere på deres side. Tag derfor gerne fat i ejerne bag datingsiden, hvorpå fakeren opererer, og informér dem om problemet. De vil hurtigt kunne lukke profilen ned.

3) Lad være med at gøre selvtægt. Det kan være fristende selv at oprette en falsk profil og begynde at skrive med vedkommende for at prøve at finde ud af hvem personen er eller hvad personen skriver om "dig", men husk på at dette selvfølgelig er ulovligt og at du skal lade andre tage sig af den slags.

Hvilke billeder skal jeg undgå på min dating profil?

Hvilke billeder skal jeg undgå på min dating profil?

Det kan nogle gange være svært at vælge det rigtige billede, når man skal lave en dating profil. Vi har lavet en liste over hvilke billeder du skal styre en lang bue uden om, så du ikke bliver valgt fra af dine besøgende pga. et uheldigt billede.

#Billedet på badeværelset#
Vi ser den tit, og det er sjældent, at det fungerer særlig godt. Du står på badeværelset og du ser super godt ud. Det er måske oplagt at tage et billede, af hvad du selv kan se i spejlet, men det er ikke altid at du lige tænker over hvad der er i baggrunden af billedet. Der kan siges rigtige meget om en person ud fra hvordan man holder sit badeværelse, både omkring renlighed og ordentlighed.

#Billedet med dig og dit barn#
Det er ikke fordi der er som sådan er noget galt med billedet i sig selv, men børn og datingside hænger ikke sammen. Du ved ikke hvem der kigger med på dine billeder og i teorien er dine billeder offentligt tilgængelige når du uploader dem på en dating side. Desuden har dine børn ikke bedt om at have et billede af dem på en dating side. Hvad vil du sige til at din mor eller far, lagde et billede op på en dating side, hvor du var med på et billede?

#Feriebilledet#
Feriebilleder kan være rigtig gode til at vise at du kan lide at rejse og at du er nysgerrig på livet, men brug det ikke til dit profilbillede. I disse moderne tider, hvor falske profiler hærger de danske dating sider, kan det være svært at skelne mellem lokale i USA, eller en dansker på ferie. Feriebilleder kan du sagtens have i dit galleri, men undgå at vælge det som dit profilbillede. Desuden vil de fleste også hellere se hvordan du er i dine vante omgivelser, frem for hvordan du er en gang om året, medmindre du er en ægte globetrotter.

#Billedet med dine venner#
Den første tanke de fleste mennesker vil tænke når de ser dit billede er; "hvem af dem er dig". Det giver selvfølgelig sig selv for dig, men dem som besøger din profil ved ikke hvordan du ser ud, og kan derfor af gode grunde ikke vide hvem du er når de ser dit billede. Igen, sådan et billede er fint at putte i dit galleri, så længe at du ved at du har fået lov af personerne på billedet til at det bliver lagt på en dating side. Hvordan vil du selv have det med at dine venner putter et billede af dig på en datingside?

#Close-up billedet#
Der er mange måde man kan tage et billede på, men når man kun kan se dele af dit ansigt, fordi kameraet er alt for tæt på, så er det ikke et godt billede. F.eks kan man sagtens se at du har flotte øjne, uden at du kigger direkte ind i linsen. En tommelfingerregel kan være at der skal være mindst den mængde luft rundt om dit hoved der svarer til at man kan se begge dine skuldre.

#Et billede alt for langt væk#
Det kan være rigtig fint at vise at man er aktiv på klatrevæggen, kan lide at ride eller kan lide at køre på motorcykel, men hvis du bruger sådan et billede som dit profilbillede, bliver det for anonymt. Man kan ikke se at det er dig på billedet og du virker heller ikke imødekommende. I den virkelige verden, vil du heller ikke tage kontakt med en, som er i gang med en aktivitet, eller råbe efter en som er langt væk. Det er det samme med billeder på en dating profil. Igen – disse billeder er fine at have i sit galleri, for det er godt at vise at man er aktiv, men det fungerer ikke godt som profilbillede.

#Snapchat filteret#
Der findes mange billedfiltre derude. Nogle ændre på farver og eksponeringen i billedet, mens andre filtre laver helt om på billedet og gør dig smukkere, eller giver dig større øjne eller lignende. Når man skal på date med nogen, vil de fleste gerne vide hvordan personen ser ud, inden man mødes. Derfor bør du holde snapchat filtrene på snapchat appen og uploade et billede af dig selv, hvor man kan se hvordan du ser ud.

#Webcam billedet#
Det kan være meget tydeligt at se, hvis et billede er blevet taget direkte fra computerens indbyggede webcam. Det er oftes fra hjemmets kontorplads, med udsigt til stuen, måske har du også skærmbrillerne på, med genskær fra skærmen. Billeder taget med computerens webcam er også tit i dårlig opløsning. Alt i alt er det generelt et dårligt billede, og det virker ikke som om du har gjort dig særlig umage.

#Nøgen billedet#
For de fleste mennesker giver det god mening, ikke at lægge et nøgenbillede op offentligt på en dating side, men vi ser det i ny og næ, og vi sletter det hver gang. På Mit Dating godkender vi alle billeder på siden, før andre profiler på siden kan se det. Hvis du lægger et billede op af dig selv nøgen, så er det kun os, som får det at se.

#Solbriller og hovedtelefoner#
Tænk over hvordan du fremstår på dit profilbillede. Hvis du f.eks. står med solbriller og hovedtelefoner på, virker du ikke så imødekommende. Du ville heller ikke møde op til en date, med solbriller og hovedtelefoner på. Desuden kan du være svær at genkende når du gemmer dig bag nogle solbriller. Du virker anonym og som om du ikke er åben for at møde nye mennesker.

#Et billede af en anden#
Ja det giver måske sig selv, men vi ser tit at der bliver lagt et billede op, som viser sig ikke at være af personen selv. Det kan være et billede af en kendt person, eller en anden tilfældig, som måske ser bedre ud end sig selv. Vi forstår ikke helt formålet med dette, hvis man opretter en dating profil med det formål at man gerne vil mødes med andre og blive kæreste. Hvis man ikke ser ud, som man gør på det billede man har uploadet, er man jo uærlig fra starten.

#Hvad er så et godt profilbillede?#
Vi har heldigvis skrevet en artikel om hvordan du vælger et godt profilbillede til din dating profil. Men hvis du styrer uden om de ovennævnte billeder, så er du allerede godt på vej.

Læs også
Find det rigtige profilbillede

En datingside til en fornuftig pris

En datingside til en fornuftig pris

Der er mange ting, som kan være vigtige for en, når man er single og søger efter den perfekte dating side. Nogen synes at kvaliteten skal være i top og prisen kan være ligemeget, mens andre søger efter en gratis dating side og tager den for hvad den er. På Mit Dating gør vi det lidt anderledes. Vi synes det skal være fair for alle. Derfor har vi skabt et dating univers, hvor der kan være plads til alle og hvor du selv bestemmer om du vil bruge siden uden at betale eller om du vil have ekstra funktionalitet og ønsker at betale.

F.eks. kan du sagtens skrive med andre singler ligeså tosset som du vil, besøge deres profiler og vise interesse for andre, uden at skulle betale. Du kan også se hvem du er matchet med og se de seneste 5 besøg på din profil. Vi tilbyder mere for betalende brugere.

#Hvad kan man så som betalende bruger?#
Når du betaler for at bruge Mit Dating, vil du bl.a. have muligheden for at besøge andre anonymt. Nogen gange kan det være rart at kigge rundt, uden at andre ved, at man har kigget. På den måde har du mere kontrol og kan selv tage styringen.

Ud over du selv kan være anonym, så har du også mulighed for at se hvem der har besøgt din profil mere end én gang og hvor mange gange de har besøgt din profil – medmindre de selvfølgelig selv har valgt at være anonym.

Vi giver også betalende brugere mulighed for at tage kontrol over, hvem der kan kontakte dig. F.eks. kan du vælge, at det kun er profiler som har et profilbillede, som kan kontakte dig, eller profiler som er blevet billedeverificeret.

Når man skriver sammen på Mit Dating, har man mulighed for at sende billeder. Som betalende bruger, har du også mulighed for at få sløret de billeder du modtager, så du selv kan tage stilling til, om du har lyst til at se det sendte billede eller ej, fordi ja... det kan være meget rart nogen gange.

Hvis du er typen, som kan lide at have lange samtaler og godt kan lide at gå tilbage og læse, hvad det nu var I har skrevet om, kan du som betalende bruger indlæse gamle beskeder. Dette gælder også beskeder du har sendt og modtaget fra før du var betalende bruger. Det kan f.eks. være smart, at gå tilbage og læse op på det I skrev om i starten, hvis I skal på en date.

Du får også flere søgemuligheder, som gør at du kan søge mere specifikt, som f.eks. om en bruger har børn, deres politisk holdning og hvornår de har været online.

Ved at opgradere din datingprofil, vil du automatisk have flere muligheder på siden og dermed være en mere seriøs dater. Det er vores erfaring at dem som vil.

Vi ønsker at have en seriøs datingside, så derfor giver vi også vores seriøse brugere flere muligheder og fremhæver profilerne forskellige steder på sitet. Det handler ikke om at gøre forskel på folk, men nærmere om at vi vil vise en indsats over for de brugere som har valgt at gøre en indsats over for sitet.

#Det kan godt betale sig#
Ved at give et symbolsk beløb, for at have en dating profil, vil du automatisk være en mere seriøs dater. Du vil opleve at du vil være mere online, da det ikke længere er en ubetydelig gratis dating profil. Det er noget som du har investeret i. Nu investerer du også din tid i din profil og det vil give din profil mere opmærksomhed blandt de andre singler på siden. Du vil få flere henvendelser og komme på flere dates. Det hele giver en positiv spiral og forøger din chance for at finde en kæreste, som jo er hele ideen med at du oprettede din dating profil til at starte med.

Onlinedating kan efter vores mening godt være godt gratis, og endnu bedre, hvis du vælger at betale. På Mit Dating koster der 49 kr om måneden. Vi har ingen skjulte gebyrer, vi ændrer ikke prisen efter første måneden til et andet absurd beløb, vi prøver ikke at snyde nogen eller bondefange folk til bindingsperioder. På Mit Dating, kan du opsige dit medlemskab når som helst du ønsker det.

Har du nogle spørgsmål til betaling, priser eller noget helt tredje, så er du altid velkommen til at kontakte supporten.

Forbindelsen forsvandt

Der ser ud til at internettet forsvandt. Tjek din forbindelse.Cookies og indsamling af oplysninger om besøgende på sitet

Vi bruger vores egne cookies samt cookies fra tredjeparter til at indsamle og behandle oplysninger om dig til følgende formål:
1) til at understøtte websitets funktionalitet, med henblik på at give dig en bedre brugeroplevelse;
2) til at lave statistiske analyser af din brug af websitet for at forbedre din og andre besøgendes brugeroplevelse;
Hvis du vil vide mere om disse formål og hvordan dine oplysninger bliver delt med andre så tryk “Læs mere om vores cookies”. Du kan til enhver tid ændre eller trække dit samtykke tilbage ved at trykke på ”fodsporet” nederst i venstre hjørne på websitet.

Læs mere om vores cookies

Indstillinger Accepter alle cookies