Hvordan holder jeg en samtale kørende

Læsetid ca. 4 minutter

Hvordan holder jeg en samtale kørende

Du har sikkert prøvet det; du har skrevet til en person du ser kærestepotentiale i og du får svar på din første besked. Det virker helt magisk og det kilder måske i maven for den uvisse fremtid der måtte komme.

Det er selvfølgelig vigtigt, at du har skrevet en god åbningsbesked, så du på forhånd har givet et godt førstehåndsindtryk og det er med denne besked, du kan bygge et godt fundament for en god samtale.

Tip: Læs også vores blogindlæg om "Første gang du skriver"

Når du har fået svar på din første besked, er det vigtigt, at du svarer med åbne spørgsmål, så modtageren kan svare mere bredt frem for, at kunne svare med ja-nej-svar.

F.eks er der flere måde, at spørge ind til en persons arbejde på. Prøv at undgå at spørge sådan:

Du: Jeg kan se at du arbejder i transportbranchen, er du buschauffør?
Svar: Ja det er jeg

Prøv i stedet at stille spørgsmålet mere åbent, så personen du skriver til selv kan fortælle om sit arbejde:

Du: Jeg kan se du arbejder i transportbranchen, hvad arbejder du med, og hvad kan du bedst lide ved dit arbejde?

Undgå blindgydesvar

Et blindgydesvar er når du bliver spurgt om et eller andet, og bare svare på det med 1-3 ord. Du skal altid forsøge at læse dit svar du sender, som modtageren ville læse det. Prøv at forestille dig, at modtage det som du sender og stil dig selv spørgsmålet: "Hvordan ville jeg svare på denne besked".
Hvis du umiddelbart ikke ved hvad et opfølgende spørgsmål til et svar kunne være, så er det op til dig, at åbne op for, enten et nyt samtale emne, eller fortælle mere dybdegående, så der kan blive spurgt ind til det I skriver om. Hvis du svarer med blindgydesvar, kan det være rigtig tungt at skrive med dig, og personen du skriver med vil højst sandsynligt give op og skrive med en anden i stedet.

Spørg ikke i øst og vest

Pas på med at stille for mange spørgsmål, som ikke har relation til hinanden. Det er ikke et interview, selvom I gerne vil lære hinanden at kende. Hellere spørg ind til det I nu engang skriver om. Det kan nemlig være frustrerende at sidde i den anden ende, og skulle tage stilling til noget nyt i hver besked. Det kan virke desperat eller grænseoverskridende for nogen, at skulle udlægge sig selv overfor en de aldrig har mødt. Husk at holde fokus og hold dig til det emne I snakker om. Der kommer rig mulighed for at spørge om noget andet senere.

Noter hvad der bliver sagt

Det er altid en god ide at huske på hvad der bliver sagt, så du kan spørge ind til det senere, hvis jeres samtale skulle være gået i stå. Så i stedet for en pinlig tavshed, vil du kunne starte et tidligere samtaleemne op igen ved f.eks. at sige "... du sagde du havde en søster som var fotograf, det lyder da spændende, hvordan ... ". Det er måske en selvfølge for nogen at man skal huske hvad der bliver sagt på en date, men nogle gange kan man fokusere alt for meget på noget bestemt under en date, at man glemmer helt basale egenskaber, fordi man måske er nervøs.

Er personen tung at danse med?

Hvis du føler du gør dit bedste for at holde en samtale kørende, men personen i den anden ende ikke rigtig responderer på det du skriver, eller virker uinteresseret, kan det betyde en af flere ting. Måske har personen du skriver med travlt med alt muligt andet bag skærmen, end at sidde og skrive med dig. Spørg ind til hvad personen laver – det giver også et godt samtaleemne, hvis personen laver noget interessant.
Det kan også være at personen er mere indadvendt end udadvendt, og derfor føler sig mere tryg ved at du fortæller om dig selv, og først lige skal blødes lidt op.
Det kan i værste tilfælde også betyder at personen i virkeligheden slet ikke er interesseret i dig. Her er der desværre ikke så meget du kan gøre. Du ønsker alligevel ikke at finde sammen med en, som ikke vil dig 100%. Du kan spørge ind til hvad personen søger og hvad der er god kemi for personen. Det er ikke alle typer mennesker som passer godt sammen. Her bruger du bedre din tid, ved at skrive med en anden.

Husk at..

Her i artiklen har vi beskrevet en masse, som man skal undgå og det er op til fortolkning, hvad man så skal gøre i stedet. Der er ingen gyldne regler når det kommer til dating. Det vigtigste er at du er dig selv. Du vil jo også gerne ende sammen nogen, som elsker dig for den du er.Tags:
samtale
,
dating
,
besked
Sebastian Bach
Sebastian Bach

Skribent

Forbindelsen forsvandt

Der ser ud til at internettet forsvandt. Tjek din forbindelse.