Hvad er phishing og hvordan undgår jeg det?

Phishing er et fænomen, hvor en svindler forsøger at snyde godtroende brugere på internettet til at udlevere deres brugernavn, adgangskode, email, kreditkort- eller netbankoplysninger.

På Mit Dating gør vi en stor indsats for at få fjernet falske profiler og undgå phishing så hurtigt som muligt. Vores robot screener mistænksom adfærd på siden og sætter automatisk en profil i karantæne for manuel godkendelse af vores personale.

En falsk profil som forsøger at lokke personfølsomme oplysninger ud af dig, vil typisk skrive den samme besked ud til mange profiler på én gang, men nogen gange er "fiskeren" mere målrettet og skriver kun med et par stykker og fører en mere normal samtale, for at få oplysninger ud af en, som de kan misbruge. Det bedste du kan gøre for at sikre dig imod phishing er at mødes fysisk med personen du skriver sammen med, for at sikre dig at personen bag profilbilledet også er den som han eller hun udgiver sig for at være.

Hvis du har mistanke om en falsk profil på Mit Dating, som vi ikke har opdaget, opfordrer vi dig til at kontakte supporten så vi kan få profilen kigget efter og eventuelt fjernet fra Mit Dating.

Læs mere om phishing her

Var denne artikel en hjælp?
Ja Nej

Læs også

Forbindelsen forsvandt

Der ser ud til at internettet forsvandt. Tjek din forbindelse.