Hvordan laver jeg en stærk adgangskode?

Denne artikel henvender sig til alle som ønsker at styrke sin online sikkerhed og ønsker en stærk adgangskode

Når du oprette en profil et nyt sted, eller når du skal opdatere en eksisterede adgangskode er det vigtigt at vælge en stærk adgangskode som er svær for andre gætte. Du skal som minimum vælge en adgangskode på mere end 6 tegn, hvor du både bruger store og små bogstaver og tal. Det ideelle ville være at vælge en adgangskode som bliver genereret for dig og som er på 20-30 tegn. Du kan også vælge en adgangskode der er let for dig at huske, men samtidig svær for andre at gætte, men som stadig er på mange tegn. Hvis du selv vil finde på en adgangskode, kan du f.eks. lave en adgangskode der er sammensat af ord fra en sætning der er nem for dig at huske med tal blandet ind i, i stedet for nogle bogstaver. Det kunne f.eks. være: "MinKatErS0rt" eller "MinLivret3rSupp3"

Mit Dating krypterer alle adgangskoder så de ikke kan gættes eller læses. Dette betyder at du heller ikke kan få din adgangskode tilsendt hvis du skulle gå hen og glemme den. Du kan selvfølgelig altid få tilsendt et link, hvorfra du kan nulstille din adgangskode og vælge en ny.

Vigtigt: Vælg aldrig en adgangskode du bruger til at logge ind på din bank eller din email.

Styrk din online sikkerhed

Vi anbefaler at du benytter en Adgangskodeadministrator når du skal oprette en ny adgangskode. Der findes mange gode muligheder, men vi kan anbefale LastPass. Den har en gratis mulighed og kan generere en stærk adgangskode for dig, som bliver gemt for dig så du ikke skal huske på det.

Tænk dig om når du vælger en adgangskode

Det er vigtigt at du tænker dig om når det kommer til adgangskoder. Hvis du bruger den samme adgangskode til flere forskellige hjemmesider, og en af de steder du har brugt din kode, bliver hacket og har dårlig online sikkerhed, så har hackeren din email og tilknyttet adgangskode. Hvis du så bruger den samme kode til din email, så vil hackeren kunne logge ind der og ændre din kode til noget andet, og pludselig har hackeren adgang til alle steder du bruger din email til at logge ind med. Derfor er det utrolig vigtigt at du bruger en ny adgangskode til hvert login.

Læs også: Sådan styrker du din sikkerhed når du dater online

Var denne artikel en hjælp?
Ja Nej

Læs også

Forbindelsen forsvandt

Der ser ud til at internettet forsvandt. Tjek din forbindelse.